יום חמישי, 23 בינואר 2014

אוהבים סרדינים, שפרוטים או הרינג?

והפעם בקולוקוויום,
ניר שטרן הציג את תוצאות עבודת הדוקטוראט בהרצאה שכותרתה: מיומנו של סרדינולוג מתחיל.


אוהב tapas?  בא לעשות דוקטוראט על זה!
אז מסתבר שהטקסונומיה של סרדינים לא כל כך פשוטה, בעיקר כשיש הולוטייפים שהתיאור שלהם כולל השוואת הטעם! המחקר של ניר הביא אותו לנקודות נידחות באפריקה, לשווקי דגים ססגוניים ועוד. הנה לפניכם טעימה בתמונות:



ניר בחיפוש אחר הסרדין המושלם באפריקה




 כיום הזיהוי נעזר בשיטות מתקדמות יותר מאשר "טעם דומה לאנשובי"...  וכוללות מורפולוגיה, גם רנטגן ושיטות מולקולריות כמובן.
דרך לזיהוי מדוייק! (או שלא?..)

ניר שיתף אותנו בתחילת דבריו בסרטון על תופעה מדהימה ביותר: מירוץ (בריחת?) הסרדינים. צפו בסרטונים דומים בדף נהנתי- שיתפתי.
עוד מישהו שאוהב tapas


להתראות בקולוקוויום הבא,
משה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה